divendres, 1 de febrer del 2013

Exagerant la bellesa. Maquillatge Digital.

A qui no li agrada veure’s guapo en una fotografia? Trucs per millorar els retrats i aconseguir autèntics models amb molt de “glamour”.

Aquesta imatge ens mostra com a través de l'edició podem crear canvis espectaculars en un retrat. També serveix per adonar-nos que les models i les famoses de les revistes, anuncis publicitaris, etc. no disten tant de nosaltres els humans de carrer, la diferencia rau en quatres pinzellades de photoshop.

Vaig fer aquest treball per a un tutorial que es va publicar a la revista fotogrAFIC. Erika, la model, és una de les meves sofertes voluntàries. Gràcies per la teva paciència. 


Flux de treball:
1-. Com sempre, duplicar la capa fons, i nombrar-la com a "treball". Ja us he comentat que aquest és un vici personal que us aconsello, jo és el primer que faig, d'aquesta manera sempre tinc una còpia original pel que pugui passar durant la manipulació.

2-. Ajustaments previs. Corregim defectes o taques de la pell amb un de les tres opcions següents:
  • Amb el pinzell corrector: funciona com el tampó, seleccionem una mostra i, en funció d'aquesta, barreja la textura del punt d'origen amb el color i la lluminositat dels píxels propers. És molt intuitiu, però sovint amb bons resultats.
  • Amb el pinzell corrector puntual: és molt similar a l'anterior però menys precís, ja que no pren una mostra d'origen, sinó que automàticament ho ha amb els píxels que hi ha al voltant.
  • Pedaç: similar al pinzell, però més còmode si la zona a millorar és amplia. Seleccionem la zona que volem millorar i arrosseguem a una zona amb bona textura, ocultem la selecció (Crtl+h) i després Edició/transició i ajustem el % perquè sigui natural.
3-. Suavitzem la pell amb "desenfoc gausià". Es pot fer manualment o a través d'accions ja creades:
  • Manualment, filtre desenfoc gausià + transició i regulem %.
  • Acció, "Edgarian Blur", "Softar N.2 de Hasselblad" (simula un filtre de lent). Descarregar accions.
  • Un cop hem suavitzat hem de recuperar l'enfoc en els punts importants (ulls, boca, nas, celles…), ho fem mitjançant màscara de capa, pinzell suau, opacitat baixa.
4-. Ressaltem la mirada. Per accentuar els ulls, els contrastem: ressaltem les parts clares i les fosques. Creem una capa nova en mode llum suau i l’omplim de gris al 50%. En aquesta capa pintarem amb un pinzell suau i baixa opacitat: amb pintura blanca les zones clares i amb negra les fosques.

5-. Canviem el color dels ulls, cabell i llavis. Creem una capa nova per a cada retoc, les establim en mode de fusió: color, Pintem amb un pinzell en mode saturació, amb el color desitjat. Quan el color dels ulls i el cabell és fosc podem sobreexposar la zona per poder pintar-la amb més facilitat.

6-. Maquillatge digital. Finalment podem maquillar la imatge, el procés és senzill:
  • Creem una capa nova en mode de fusió: llum suau (una per a cada retoc: coloret, ombra d'ulls...).
  • Pintem amb el color aproximat que volem donar (per exemple, la capa ombra d’ulls).
  • Podem ajustar la capa amb to/saturació, ens permetrà trobar la tonalitat que busquem.
  • Aplicant un "desenfoc gaussià" aconseguirem integrar les pinzellades amb la imatge.
  • Jugant amb la opacitat i la goma d'esborrar acabarem d'ajustar el retoc a la imatge.
Però com sempre us dic, no hi ha només una manera d'arribar, us deixo alguns enllaços per tal que conegueu altres experiències:

     - Tutorial Maquillaje Digital y Heridas Digitales. En Rincon de Photoshop.
     - Un vídeo tutorial en photoshop LG.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada