dimecres, 30 de gener del 2013

Envelliment i dramatisme. L'efecte Dragan.

Aquesta imatge mostra un abans i un després. En aquest cas l'edició ha buscat donar al retrat una atmosfera dramàtica, on es palpés el pas del temps, l'experiència i l'autoritat.

Es tracta d'una fotografia feta durant una arrosada popular en motiu de celebració del 50è aniversari de les colònies de Sta. Ceclina. El personatge en qüestió és un capellà, en Quim que durant molts anys va estar a cap davant de la parròquia dels Pins (barri des d'on s'organitzaven les colònies).

Aquesta fotografia la vaig presentar a la lliga AFIC 2012-13, al 1r. lliurament (tema lliure), i va obtenir la màxima puntuació. Una bona manera de començar la temporada.


Andrzej Dragan conegut fotògraf polac especialitzat en retrats ha creat escola amb el seu estil. Efecte Dragan o Draganitzat. Consistent en saturar els colors, sobreexposar i ressaltar els detalls. En un retrat augmentarem la definició dels ulls, enfosquirem la pell, ressaltarem les arrugues, el cabell...

Hi ha moltes maneres d'arribar a aquest efecte. A Internet podem trobar tutorials i accions que el creen automàticament. No obstant, no totes les imatges es poden tractar per igual, i si volem el millor resultat. Us recomano que treballeu pas a pas. Aquests han estat els passos que jo vaig seguir:

Flux de treball:
1-. Duplicar la capa fons, i nombrar-la com a "treball". 
2-. Crear una nova capa on farem una selecció a través de gama de colores (Clic a les ombres). Aquesta selecció l'omplim de color (353001). Fusionem amb mode multiplicar. Ajustem opacitat i desseleccionem.
3-. Creem 3 capes d'ajust. nivells i contrastem, corbes i contrastem (seleccionant només el color blau donarem una tonalitat groga a la foto), finalment capa de to i saturació per desaturar la imatge.
4-. Enfoquem la capa treball, dedicant especial atenció als ulls, cabells, barbes...
5-. Per sobre de la capa treball i per sota de les capes d'ajust, creem nova capa en color neutre i mode "superponer", l'anomenem "arrugues". Amb pinzells de mide i opacitat adequada anem pintant amb marró totes les arrugues. Un cop fetes es suavitza el traç baixant l'opacitat i desenfocant ("gausiano").
6-. Per acabar podem entretenir-nos en enfocar els ulls, contrastar el blanc, treballar el fons...

Però com us deia, no hi ha només una manera d'arribar, us deixo alguns links per tal que conegueu altres experiències:

     - Un tutorial que trobareu a dZoom
     - Un vídeo tutorial de photoshop para niños malos de Javier Herrero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada